29.11.12

În prezent, închis pentru Inventar! Pentru Viitor, Speranţă!




Dimineaţa devreme. Se înroşeşte firul telefoanelor interne. Exemplu de conversaţie:
Caută-ţi lista aia odată, aia cu cu obiectele din gestiunea ta! Scoate-o la imprimantă de urgenţă sau dacă eşti ecologistă proiectează-o pe perete, să se vadă şi din stradă! 
[în glasul semi-poruncitor, se simte ironie şi un uşor sarcasm]
Cine a zis?
Stăpânirea! Până la ora zece punct...trebuie să ai toată situaţia pe tava serviciului contabil!
Da’ ce i-a apucat chiar acum? Nu vezi că am treabă...sunt în mijlocul maldărului ăstuia de contracte! Am dead-line să le arhivez cât mai degrabă, să le fac statistica, pe ani, luni şi anotimpuri. Plus analiza SWOT! Ioi, Doamne! Să mai fac şi propuneri de îmbunătăţire a procedurii! Şi nu mă mai întrerupe cu o altă hârţogăraie cu iz de birocratism, că sunt sătulă!
Să nu-mi spui că nu te-am atenţionat!
Încă dimineaţă, ora 10 şi 10 minute. Se deschide uşa.
Ai pregătit lista?
Răspunsul nu e aşteptat, iar interpelarea continuă:
De fapt, nici nu contează, am făcut noi lista obiectelor tale de care răspunzi. Uite aici. Semnează că accepţi consecinţele în cazul în care bunurile de pe documentul ăsta dispar!
Ăăă...dar eu nu am toate aparatele care sunt scrise aici...De exemplu, nici nu ştiu ce e ăsta NAS D-Link DNS-320L ShareCenter Cloud 2 Bay (Fără stocare inclusă). Cum adică? Aici scrie că are o capacitate maximă mai mică de 6TB…E vorba de 6000 de GigaBiţi? Io nu am aşa ceva..Nici nu ştiam că s-a cumpărat. Nu semnez! Nu mă încarc cu patru milione de lei vechi…Poate doar dacă mi-l daţi în folosinţă! Atunci îl voi primi cu bucurie! Eu, pe numele meu, n-am decât un super-util mega-stick de un tera! 
Poftim? Mega-stick? N-am auzit de aşa ceva!
Aşa îi spun spun eu de când l-am primit. Păi nu e un stick-monstru cu o memorie mult mai mare decât stick-urile obişnuite?
Se deschide uşa intempestiv. Intră inginerul de sistem şi bucuros nevoie-mare ne arată succesul dimineţii lui, în materie de inventariere:
Toate calculatoarele verificate, 26 la număr, sunt intacte. RAM-ii le sunt la locul lor...Nu sunt probleme...Dar, am o idee de viitor. Viitor extrem de apropiat. Pentru Departamentul IT, cel care deţine arhiva digitală a întregii companii, dar şi pentru cel de film documentar, vă rog să propuneţi, în cadrul cheltuielilor de buget, ca pentru anul viitor, 2013, să se achiziţioneze un anumit număr, estimez 24 de bucăţi, din cele mai performante harduri externe, şi ca preţ, şi din punctul de vedere al capacităţii de stocare, în funcţie de nevoile fiecăruia. Aruncaţi un ochi, dacă nu pe amândoi..:), peste oferta HDD Extern Eu o recomand cu căldură, aveţi aici şi memoriul justificativ al întregii operaţiuni de primenire a mijloacelor & bunurilor noastre de natură IT. Puteţi da un simplu search pe internet, cu „promoţiişi veţi vedea, cu ochii voştri unde a ajuns ştiinţe, tehnica şi tehnologia. Vă rog să-mi daţi avizul favorabil pentru propunerea mea.
Clar, sunteţi înţeleşi! Ai salvat-o pe Lizuca! Eşti liberă! Eliza, noi vom relua discuţia după ce ne vom schimba toate dispozitivele electronice, la sfatul specialistului. Şi vom face împreună lista, să corespundă cu aparatele pe care le foloseşti! 
Am plecat la ţigara stresului de care tocmai scăpasem...iar gândurile au început să se preschimbe în future dreams. Visam cu ochii deschişi, vizualizam printre crengile dezgolite de frunze ale teilor din Piaţa Mică, ziua în care nu vom mai avea probleme cu memoria (memoriile:), totul va fi stocat pe device-uri din ce în ce mai mici ca şi mărime fizică, dar din ce în ce mai mari, din punctul de vedere al cantităţii de informaţii stocate. Oare după tera ce urmează? Un milion de tera ce înseamnă? Informaţiile stocate vor putea să fie transmise wireles? Ioi, ce fain ar fii! Dar, nu cumva este şi acum posibil? Şi aici gândul a derapat...spre metodele de siguranţă a transferului "fără fir" de informaţii, spre dispariţia birocraţiei, a vrafurilor de acte, a inventarelor pe liste tipărite ş.a.m.d.
Dar, brusc am revenit din nori cu picioarele pe pământ, când mi-am amintit că, în curând, se va termina SuperBlog 2012...şi că asta a fost etapa cu numărul 27, iar eu încă nu mi-am semnat inventarul!


Un comentariu: