26.10.14

Team building...99% mai uscat şi 100% total curat!

- Nu ştiu ce e cu Eliza, parcă nu mai are timp de noi, iar fumează..E clar, ceva o stresează...
- S-a întâmplat ceva? Sau nu s-a întâmplat? Sau se va întâmpla..ce te preocupă?  Suntem aici să te ajutăm..nu doar tu să ai grijă de competenţele noastre...
- Am ajuns într-un punct-mort..Voi ştiţi ca pe lângă team-building-ul nostru sunt implicată pentru al treilea an în super concursul de blogging SuperBlog, iar proba a opta mi-a pus capac peste gânduri.
- Despre ce e vorba..nu e cea cu microbii şi cele mai simple metode de a lupta cu ei, gen spălatu pe mâine şi ştersu' la c...?
- Ba da, Andrei..Dar nu ştiu de unde să pornesc "lupta"..Am câteva idei, dar vreau impulsul, în afară de acela a prevenirii îmbolnăvirilor...
- Păi limbajul meu aproape "fiziologic" nu ţi-a amintit de anumite greutăţi pe care le-ai trăit în trecutul tău birocratic. De nişte "Consideraţii personalizate asupra unor nevoi fiziologice"? Nu cumva eviţi rememorarea pentru că problema este încă actuală?
- Da, Eliza, nu mai ţii minte când ne-ai spus o poezie deşuchiată, de fapt un cântecel..
"Bună seara, tanti Lina/ Spune-mi unde, unde e latrina,
Că am crampe la stomac/Şi îmi vine să mă cac!
Mai la stânga, mai la dreapta / Mai la sânga, mai la dreapta e latrina
Acolo găsiţi latrina / Şi puteţi să vă căcaţi.
Mulţumescu-ţi tanti Lina / Că mi-ai spus unde, unde e latrina
Sărut mâna şi bonjur / Dă-mi ceva de şters la cur."...care se leagă de tematica probei tale, cel puţin din punctul de vedere al tuturor producătorilor de hârtie igienică.
- Ioi..aşa e, atunci, în ianuarie 2011, era marea problemă a alocărilor de fonduri pentru cumpărarea consumabilelor, inclusivi a hârtiei igienice. Problema de atunci  s-a rezolvat cu concursul mai multor oameni de bine, care, analizând realist şi practic situaţia ivită :D, au apelat la soluţia reciclării maculaturii strânse de-a lungul timpului, contra a câtorva duzine de role de prosoape de hârtie , atât de folositoare în departamentul 0-0.
- Să înţeleg că acum situaţia este pe roze?
- Andrei, mă provoci..Gata, mi-am revenit..team-building-ul continuă cu o treabă mare...de echipă! Tu îi vei fi liderul...pentru că, în urma analizei comportamentului şi acţiunilor tale de la Straja, când ai stârnit mirarea şi recunoştinţa tuturor prin câştigarea probei de logistică, ai toate şansele ca următoarea acţiune să fie una de succes! Aşadar, gândiţi-vă că sunteţi angajaţii Departamentului de Protecţie a Muncii & a Consumatorului [închipuiţi-vă că există o asemenea secţie;)] al unei instituţii complexe printre a cărei domenii de activitate se numără: educaţia, restaurarea, conservarea, cultura ş.a., dar, mai presus de toate, buna relaţie cu publicul. Vă rog să concepeţi un plan prin care să asiguraţi atât angajaţilor, cât şi clienţilor/ vizitatorilor ei, statu-quoul necesar nerăspândirii microbilor, a bolilor şi a diverselor probleme care ar putea apărea din cauza nerespectării celor mai elementare reguli de igienă.
- Păi e uşor, luăm fiecare compartiment în parte, îi analizăm necesităţile..De exemplu, vedem că vizitatorii-elevi, mici şi mari, se murdăresc frecvent în timpul atelierelor practice. E musai să se renunţe la uscătoarele de mâini, pentru că la cele cu aer rece riscul de creştere a bacteriilor pe mâini e de 15%, pe când la aerul cald acestea se dezvoltă cu 254%. Le putem înlocui ori cu prosoape pliate, ori cu prosoapele de hârtie, mult mai igienice, acestea eliminând mai mulţi germeni, după cum arată studiile. Prosoapele de hârtie sunt mai eficiente deoarece usucă mâinile mai repede şi previn transferul de germeni. În plus, acestea nu fac atât de mult zgomot. Recomand, ca la fiecare etaj al instituţiei să fie achiziţionat, aşa cum am văzut la Hanul din Tulgheş, câte un Wepa Dispenser Rolă Prosop (cu) senzori...aşa ceva...Chiar ieri am fost acolo...şi m-a pocnit invidia...:)
- Gabi..începutul este foarte bun..dar, trebuie să pornim invers acelor ceasornicului în strategia asta...de la general, la particular.
- Andrei, mulţumesc, dragii mei..mai continuăm şi mâine. Până atunci, aruncaţi un ochi şi asupra studiului eficientizării uscării mâinilor prin metode perfect igienice.. prin folosirea întregii palete a produselor de igienă şi curăţenie, nelimitându-ne însă la uscare...:)!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu