22.11.13

Ghici, ghicitoarea mea...Ce alegeţi? Butoni sau bijuterii de fantezie?

Titlul este cât de cât atractiv, vă pune deja pe gânduri, ce i-a mai trăznit prin minte fetei ăsteia, a descoperit vreo comoară de-i aşa de darnică, vrea să râdă de noi cumva, o ştiţi de şugubeaţă, dar parcă miroase a seriozitate întrebarea ei...Keep reading & win the contest.
Pretext: proba cu numărul 21 al concursului, de care trag cu dinţii:D, SuperBlog 2013! De ce trag cu dinţii, şi nu cu aghioasele? Pentru că îmi place prea mult ca să mă las păgubaşă, deşi timpul mi-e nepreţuit..mai ceva ca bijuteriile cu cristale...de-ale şmechere, faine, de eleganţă, de bună creştere, de fiţe, dar întotdeauna de dorit şi niciodată suficient de multe...Exemple am cu duiumul. Fete, femei, doamne din înalta sau mai joasa societate:)), băieţi, bărbaţi, tineri sau mai puţin tineri, tuturor le sclipesc ochii atunci când fac cunoştinţă cu podoabele, care au darul să le înfrumuseţeze viaţa lor şi a celor din jur. Satisfacţia şi mândria posesiei lor, duse câteodată de la vanitate desănţată exagerată la conflicte, jafuri, crime şi alte manifestări reprobabile, au stârnit, de-a lungul şi de-a latul planetei patimi de nedescris şi de neînchipuit...Sau, de fapt, dacă mă gândesc bine cineva lega destinul pietrelor preţioase de eresurile şi superstiţiile vremurile demult apuse...oare?
"După credinţa marelui alchimist Pierre de Boniface, diamantul l-ar putea face pe om invizibil, iar agatul de India, l-ar putea înzestra cu darul vorbirii frumoase. Cornalina potoleşte mânia, iar hiacintul aduce somn, pe câtă vreme ametistul alungă aburii vinului. Granatul îi izgoneşte pe diavoli şi hidropicusul e în stare să fure culorile lunii. Selenitul creşte şi scade odată cu luna, iar asupra meloceului, care e înzestrat de a-i da de gol pe hoţi, nu poate avea putere decât sângele de ied."
Concurs Eliza Day & Night...mai bine inversez, Night & Day, [că sunt aproape total depăşită de aceste intervale temporale], până mâine, 23 noiembrie, la ora 23 şi 59 de minute...trecute fix:
Cel/ cea care ştie din ce scriere provine fragmentul de mai sus 
are şansa de a primi din partea subsemnatei
(mai precis a magazinului LuxuryGifts.ro:)
un voucher de reducere de 50% 
la produse din gama “Butoni si bijuterii de fantezie”...

Invitaţia mea este valabilă pentru fiecare dintre voi, 
indiferent în ce emisferă hălăduiţi!


ps..mâine-poimâine..
sau cândva, cât de curând, 
voi da şi explicaţiile tuturor
pietrelor preţioase care apar în
citatul-ghicitoare:))!
pps...e greu, nu-i aşa?
Noapte bună, 
staţi aproape de un hiacint!




7 comentarii:

  1. tu, Eliza, nu e drept.de ce numai pana astazi faci concursul? chiar daca nu stiam raspunsul ma descurc sa dau search pe google cu putin din ce-ai scris tu cu italics:)) dar imi pare rau ca tot nu pot sa profit de voucherul tau ca am gasit niste cercei de onix cu cristale si costa prea mult pentru salariul meu. dar daca totusi castig aleg o bijuterie de fantezie mai ieftina. am uitat sa spun, fragmentul tau e din cartea de care am auzit si o voi citi, cat de curand: Portretul lui Dorian Gray de Oscar Wilde. am raspuns corect, chiar daca am trisat? pup mult gabi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Triș, netriș..you've got yourself a deal! :)) Răspuns corect!

      Ștergere
  2. Da,,,,interesantă întrebare... Dar dacă Gabi a "ghicit-o"... chiar dacă cu ajutorul Mr. Google... eu nu are rost s-o..."copiez"... Bravo Gabi ! Bravo Eliza !... Oricum, chiar dacă ..."primeam" voucherul... nici eu nu-l puteam folosi... Prietenii ...ştiu de ce !!! Succes Eliza la SuperBlog !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mama, de la LuxuryGift ai primit deja cadou...Îți amintești? :)

      Ștergere
  3. Din "Portretul lui Dorian Gray" de Oacar Wilde.Tocmai am ajuns la această parte și am căutat pe net despre fiecare piatră în parte.Pot să spun ca până acum, cartea e super, o capodoperă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)multumesc frumos pentru raspunsul corect...dar cat de cat tardiv...insa, nu conteaza...mai ales daca este voba de Dorian Gray...I know what I mean :)! E cartea mea preferata...va trebui sa o recitesc si eu...mi-a dor de ea! La Multi ani, 2016!

      Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere