23.10.13

Notă de fundamentare - birotică/ noiembrie 2013

[De când mă ştiu, am căutat să îmbin utilul cu plăcutul, urmărindu-mi şi o altă zicală, experimentată cu succes: "Nu că trebuie, da' să fie", aşa că în prag de sculare cu noaptea-n cap, mâine dimineaţă, aşa cam pe la trei-patru a.m., pe chestiuni de CTC şi CTRL fiziologic la capitală, profit teribil de puternic şi nedisimulat de proba cu numărul nouă (altă cifră dragă, fie vorba între noi:) a SuperBlogului 2013 pentru a-mi face şi tema lunară & birocratică, aceea de a concepe şi redacta nota de fundamentare a cheltuielilor pentru activitatea administrativă a departamentului meu, format din şase buni colegi de birou. Să nu îndrăznească nimeni să cârcotească: "Ui şi la asta. Ne plictiseşte cu birocratisme, numa' să împuşte ea doi iepuri dintr-o lovitură, să împace şi capra şi varza." Acum mă încânt singură cu provorbe neaoşe din popor, culmea, fără vreo direcţie anume, doar de amoru' artei şi de graba strică treaba (sau poate că nu:P) ori de cine se scoală de dimineaţă departe ajunge...da' îi este somn toată ziua.

NOTĂ DE FUNDAMENTARE
Hârtie xerox - 3 topuri. De acum în colo ştiu să-i zic pe numele ei arhicunoscut, "hârtie copiator". :)
Pix - 12 bucăţi. Profit de ocazie să adaug şi 12 markere negre, albastre, verzi, roşii sau fosforescente (nu roz, albastru pal sau portocaliu...deşi putem lua pentru Cabinet). Vorbesc despre secţiunea de educaţie a muzeului, care pe întâi noiembrie are o dublă lansare: carte şi DVD - Obiect şi poveste. Teatrul de umbre la Muzeul ASTRA)
Şi acum să purcedem, cu încredere, luaţi de valul consumabilelor şi a biroticii...post it-uri (până nu demult le ziceam post stick-uri. Wrong, mi-a zis şefu-mio, plicuri, capse, ace de gămălie, pioneze, agrafe de birou, toate la cutie, apoi, elastice de prins afişele, lipici , că la noi, cleiul ăsta de birou dispare cel mai repede...se volatilizează. Oare mai mănăncâ cineva lipici? Eu mâncam la grădiniţă...îmi amintesc că avea un gust teribil de tentant şi săţios lipiciul de pe timpul lui Ceauşescu..Ţine cineva minte asemenea năzdrăvănii iscate de..foamea creativă:)?

In addenda:
- să nu uit, că iar îmi fac tema de mântuială: bibliorafturi şi dosare din plastic...verzi & rosii, spun gândindu-mă la ceea ce mă macină zilnic şi mi-e scris pe insignă: Salvaţi Roşia Montană
- şi mai comand ceva. Recunosc, am văzut că alţii au...şi invidia mă roade:D Vreau caiet mecanic...voi aveţi?


4 comentarii:

  1. Tuuuu... fata mea ! Eşti grozavă ! Iar vor spune unii... "fiecare îşi laudă puiul! !...dar... nu-i aşa ! Întradevăr ai îmbinat extraordinar utilul cu plăcutul ... Ţi-ai făcut "nota de fundamentare" pentru consumabilele de la birou şi ...ai mai reuşit să scrii şi Proba 9...atât de frumos ! Şi normal că nu puteau lipsi dosarele verzi şi roşii !!! şi legătura cu Roşia Montana... de care te leagă atâtea amintiri frumoase din studenţie cu "ARHEOLOGIA SALVEAZĂ TOMÂNIA " ! Îţi aminteşti desigur de tot ce ai trăit pe meleagurile Roşiei Montana, prieteniile pe care le-ai legat cu localnicii şi faptul că sufletul tău este legat de acel loc minunat din România ! Succes în continuare la SuperBlog 2013... şi-ţi doresc să ajungi printre finaliştii de la ...STRAJA !!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Iar am făcut ...greşeli! Îmi cer scuze !!!! Vechea mea metahnă de a nu reciti ...comentariul ...înainte de a-i da "drumul" !!! Ai remarcat unde , nu ? ARHEOLOGIA SALVEAZĂ ROMÂNIA !!!! Promit că nu voi mai posta nimic înainte de a reciti !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. N-apăi, io-ţi răspund într-un mesaj, că am bunul obicei să-l verific înainte de a-i da drumu'! Sinceră să fiu...nu remarcasem greşeala, din prima...da' dacă ai venit cu el doilea comentariu, m-ai "forţat" s-o văd.Mulţumesc frumos, până în 5 noiembrie, când trebuie să predau nota de fundamentare...mai am timp să adaug şi alte "bunătăţi" de la Ştampile online;)...

      Ștergere
    2. Tu, mama, sunt figură..Eu scriu pe blog, îmi fac planul...cu nu ştiu căte zile înainte..şi azi când vroiam să scriu nota de fundamentare...canci curent, dar lapsus din belşug...la preferinţa mea.."caiet mecanic"...Mai e o lună în an...amân pe decembrie:(...vroiam acum!

      Ștergere