9.10.13

Apăsă butonul de teleportare, te rog! Dacă nu, mai fă-mi un fresh....

Bună dimineaţa!
'neaţa, Eliza! 
Bună! La ora asta se vine? Nu ştii că micul dejun e până la opt jumate? Noi suntem aproape gata! Ce-ai făcut până acum?
Ritualul meu de dimineaţă...nu-i bai că sunt la seminar aka hotel. Chiar înainte spăl pe faţă tre' să aprind televizorul că acasă nu am nevoie:), iar acum vreau să profit.  Apoi, m-am apucat de exerciţiile începutului de zi. Pentru dezmorţirea nopţii, pentru alungarea lenii, pentru un start voios al zilei, pentru mine şi sănătatea mea, pentru...şi-o zic o ţârică cam timid..păstrarea greutăţii mele...cam din liceu încoace, adică de acum 15 ani. Repetiţia e mama învăţăturii! Aaa, şi să fiu o întârziată matinală, dar în vervă pentru tot restul zilei şi până diseară, când îmi scriu proba a doua de la SuperBlog 2013. Ce e de mâncare?
De toate pentru toţi...aruncă o privire peste sărăcitul deja bufet suedez...brânză, caşcaval, miere, gem, unt, şuncă de Praga, salam de la tine...adică de Sibiu, salată şi alte crudităţi, ompletă, ochiuri, crenvurşti, prăji...nebunie. Sări în schemă că dacă te mocăieşti, nu te aşteptăm!
[după circa patru minute, mă îndrept cu farfuria plină ochi spre masa noastră şi dau să muşc din chifla de secară când sunt întreruptă]
Cafea nu ţi-ai luat?
Îmi iau imediat, acuşica!
Ne te mai chinui. Las' că-ţi aduc eu ceva mai bun şi sănătos...ceva ce-mi fac eu în fiecare dimineaţă acasă, da' nu credeam că voi fi astfel răsfăţată şi în deplasare.
Ce?
Surpriză..
[alte patru minute trecute...cu folos. Eu am apucat să-mi consum aproape jumătate din tot ce mi-am pus în farfurie şi Andrada s-a înfiinţat cu un suc. Chiar că-mi era sete!]
Ioi, minunăţie! Ce-i cu sucul ăsta? Îmi dau seama că-i de portocale, dar ceva nu înţeleg...Cum de e atât de bun?
N-ai auzit niciodată de storcătoare de fructe?
Ba da...dar niciunul din fresh-urile pe care mi le-am comandat prin varii baruri nu avea prespeţimea ăstuia. 
Înseamnă că nu foloseau tehnologia storcătoarelor cu presare la rece!
Ce-i aia? N-am mai auzit expresia asta decât prin ceva industrii de maşini...oare:)? Şi nu era pentru stoarcere, ci pentru presare..
Ştii tu ceva..da' nu destul. Acolo unde sunt ceaiurile, cafelele şi laptele, în spatele sălii de mese, se află aparatul pe care ţi-am zis că îl am şi eu acasă şi profit de el, nu doar dimineaţa. Este Geniul Hurom Slow Juicer pe care-l poţi găsi în anumite magazine online, cu o simplă căutare printre produsele categoriei...ia, ghiceşte care...să văd dacă-şi face fresh-ul efectul..Ghiceşti?
Storcătoare?
Yep..şi iubitul meu roboţel-ajutor îmi face într-un ritm de allegro festina lente toate poftele. Îmi stoarce pe lângă toate fructele şi legumele obişnuite, orice tip de rădăcinoase: morcov, ţelină, sfeclă roşie, ridichi, cartofi, ghimbir şi altele.
Atât?
Nuuu...mai poate stoarce şi orice tip de frunze: pătrunjel, iarbă de grâu, iarbă de orz, iarbă de lucernă, frunze de spanac, ţelină sau salată. 
Nu mai pot...prea mult...Nu-mi vine să cred!
Da' de lapte de soia sau de migdale nu ţi-e poftă? Că poate şi asta să facă...Dar nu ţi-am zis ce-i cel mai important...scuză-mă că mi-l laud, e al meu..:) Prin metoda folosită de storcătoarele Hurom, cea de stoarcere sănătoasă prin presare la rece, rezultă un suc consistent şi natural, pe care nu l-ai putut savura de la storcătoarele tradiţionale de prin barurile tale sau aflate în proprietatea prietenilor tăi. Ălea folosesc metoda de stoarcere prin răzuire şi centrifugare la viteze mari. Şi e clar, ce bei tu de obicei este un suc fără consistenţă, oxidat, aerat şi cu multă spumă.
Atunci, e logic că-s mai multe vitamine în sucul preparat de dragul tău Hurom!
Da..de şase ori mai multe. Şi gândeşte-te că vei avea şi de 2 x mai mult suc...Nu-i şmecherie?
Ok, ok...cea mai mare şmecherie ar fi să-mi arăţi urgent butonul pentru teleportarea noastră în sală...că a noastre colege ne-au lăsat baltă suc şi au tulit-o la sesiune..



4 comentarii:

  1. Ce frumos ai ...rezolvat ...tema concursului ! Şi...ai şi savurat minunatul suc de portocale produs de...HUROM !!! Succes în concursul...abia început !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Demult m-a bătut gândul unui asemenea mic geniu care să-mi servească puseele de imagineţie şi creativitate culinară...nu ştiam că există...ok, sunt cam delăsătoare cu propriile mele dorinţe..dar, acum, cum-necum...ştiu eu cum:)...am şansa să mi-o îndeplinesc!

      Ștergere
  2. Da, chiar un articol foarte reusit :)
    Succes :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc frumos...Comentariile tale vin la ţanc...numa' bine să îmi iau câte-un nou avânt!

      Ștergere