8.10.10

The Dynamics of Life. TEDx Sibiu - 29 octombrie 2010


Cum poti dinamiza o comunitate prin
exemplul personal de viaţă dinamică 

8 vorbitori exceptionali, 8 idei care merită cunoscute
În 29 octombrie 2010 va avea loc prima ediţie a TEDxSibiu. 
În cadrul evenimentului, 8 invitati din Sibiu sau din tara adresează discursuri scurte, de câte 17 minute, în faţa unei audienţe selectate, de 99 de influenţatori locali din domenii variate: afaceri, social, arte, cultură, educaţie, medicină şi altele. Discursurile şi conversaţiile generate vor aborda idei si viziuni pentru comunitatea sibiana.

            TED este un eveniment anual la care unii dintre cei mai mari gânditori şi lideri ai lumii contemporane sunt invitaţi să îşi împărtăşească ideile care îi pasionează. “TED” vine de la Tehnologie, Entertainment şi Design, trei domenii care ne influenţează împreună, decisiv, viitorul. Evenimentele TED abordează însă chiar perspective mai largi, promovând ideile care contează în orice disciplina: ştiinţă, arte, design, politică, educaţie, cultură, afaceri, problematici globale, tehnologie, dezvoltare şi entertainment. Pe site-ul  international http://www.ted.com/sunt disponivile gratuit pentru vizionre peste 400 de discursuri TED, care din aprilie 2009, pana in prezent au fost vizionate de 100 de milioane de ori, de catre peste 18 milioane de oameni.
            TEDxSibiu e un eveniment cu amploare locală, realizat după modelul conferinţelor globale TED. Scopul acestuia este să dea comunităţilor, organizaţiilor şi indivizilor şansa de a beneficia de spiritul şi de impactul TED la nivel local. Acesta va avea loc in  a doua jumătate a zilei de 29 octombrie 2010, in sala de conferinte a hotelului Ibis.TEDxSibiu este un eveniment independent, organizat de o echipă voluntară, formata din: Ovidiu Neamtu (custodele francizei locale), Zeno Popovici, Eduard Stoica, Bianca Aura Grip şi Adrian Bacanu.       
            La evenimentul TEDxSibiu, discursuri unicat vor fi ţinute în direct de vorbitori locali care se combină cu discursurile vorbitorilor globali de pe www.ted.com, cu scopul de a declanşa conversaţiile care contează şi de a crea legături puternice în comunitatea locală. Lista vorbitorilor îi include printre altii pe: Constantin Chiriac (director al Teatrului Radu Stanca din Sibiu), Teodor Tulpan (alpinist, primul roman care a cucerit varful Everest), Eliza Penciu (coordonator programe turism cultural Muzeul Astra), Lucian Vintan (cercetator, profesor universitar), Scott Eastman (fotograf profesionist).
            „TED Global limitează numărul de participanţi la orice primă ediţie locală a TEDx la 99. Datorita solicitarilor deja primite pentru TEDxSibiu, ne revine sarcina de a face o selecţie şi de a asigura o audienţă variată şi de buna calitate pentru evenimentul nostru”, declară Ovidiu Neamtu, unul dintre organizatori.
            Persoanele interesate sa ia parte la aceasta conferinta sunt invitate sa descopere mai multe detalii pe site-ul oficial http://www.tedxsibiu.ro/ , unde gasesc si formularul de inscriere. Cele 99 de persoane participante la acest eveniment vor fi selectate dupa abilitatea lor de a aduce schimbări în bine comunităţii, cautam influenţatori locali şi promotori ai inovaţiei în domenii variate de activitate. Data limita pana la care se poate aplica online este 24 octombrie 2010, iar cei selectati ulterior isi vor confirma prezenta prin achitarea taxei de participare de 149 lei.

Contact MEDIA:
Bianca Aura Grip
bianca@tedxsibiu.ro
http://www.tedxsibiu.ro

Un comentariu:

  1. Bună Ziua!
    Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
    Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
    Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
    Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
    Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
    Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
    Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul ascultawhisper sau un email ascultawhisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
    Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

    RăspundețiȘtergere