5.10.10

Alt 1st time - Prima mea zi liberă din 2010

Să vă povestesc, poate pe larg, depinde de lene...Cred că voi păstra totuşi scurtimea:P...Ieri, m-am hotărât să-mi iau azi o zi liberă pentru ca să le organizez o zi de neuitat unor prieteni, veniţi de pe alte meleguri, în Sibiu. Am făcut un program relaxant, fără stres, nervi şi alte cele...S-a început la 11 (numărul magic al dacilor:), în Flying Time (fain barul...o sa mai merg cât de curând) cu trezirea asigurată de o cafea tare, de muzica bună şi materialele de documentare pentru o scurtă şedere pe plaiurile transilvănene (harta judeţului Sibiu, cea a bisericilor fortificate din sud-estul Transilvaniei, Drumul Meşteşugarilor prin jud. Sibiu, oferta de team-building a Muzeului ASTRA şi cea de cazare în Vila Diana, din Muzeul în aer liber, un micutz ghid al oraşului Sibiu, cu poze frumoase, o hartă a oraşului şi harta mea Sibiu - Extra Muros, pe care am făcut-o în 2007 şi trasează drumul din centrul Sibiului, urmărindu-i falia verde prin Parcul Astra, Parcul Sub Arini, până în Pădurea Dumbrava la Muzeul în aer liber). Bineînţeles, am luat taxiul, care să ne debarce în trăsura comandată pentru ora 1. 20 de minute am pierdut, de fapt le-am câştigat:D...vizitând pe îndelete căsuţa mea, Centrul de Informare Turistică din muzeu, proiectul meu din 2007, pe care le-am prezentat-o cu de-amănuntul. Nu am uitat să admir brânduşele de toamnă, care au invadat muzeul...dar nimeni nu se supără, dimpotrivă.

Gina şi nea Sami erau nerăbdători s-o luăm razna, ordonat:) pe cei 10 km de alei ale muzeului...(Gina-i iapa, iar Sami e vizitiul). Ceea ce s-a şi întâmplat: ba la pas, apoi la trap uşor, trap serios, cu mici inflexiuni galopante, din când în când. A plouat, a stat ploaia, era frig, dar aveam căciula neagră, geaca de piele şi fularul meu Bin Laden - aşa l-am poreclit (alb-abastru) şi multă bună dispoziţie - io făcând la Marea Specialistă în Răpiri de Iapă, Vizitiu şi Trăsură, iar muzeul desfăşurându-se în faţa ochilor noştri în culorile frumoase, ale începutului de toamnă...Nu-i aşa că se cee o dovadă? Pun poze, staţi liniştiţi (cu rezoluţie de telefon, că încă nu am primit aparatul de fotografiat pe care mi-l doresc...Dar, las' că vine Moş Crăciun...sau Dragobete:P!)











După ce am reuşit să recoltăm tot frigul disponibil în muzeu, şi-aşa e vremea Recoltei, l-am dat la schimb în Cârciuma din Bătrâni pe câte-o cană de vin fiert(binte) de căciulă, asezonată de ciorbă de fasole cu ceapă roşie, ciolan afumat, cartofi ţărăneşti şi papanaşi fragezi cu dulceaţă de căpşuni şi smântână. Atmosfera generală a fost una nesperat de faină, zâmbete, hohote de râs, glume, multă limbă germană, presărată pe alocuri de engleză:)...dar şi muzică bună rău...Rocktombrie...89.9 MHz...Fear of the Dark, Relight my Fire, I want it all...în Cârciuma din Bătrâni...M-am simţit aşa de fain! 10x a lot Mix2cCBU & Jule! Danke schön!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu