3.5.13

Ce mai faci, înţepato? :)

Aşa mă întreba deunăzi un prieten. "Am venit să te rog să-mi scoţi pansamentul. Bine că ai betadină / betadine:), să nu mi se fi infectat cumva locul împungerilor." "Mai lasă-l până mâine, poimâine că bate vântul zilele ăstea şi poate prinzi ceva praf." "Nu! Vreau să văd neapărat ce-i acolo, că mă duc duminică la mama şi trebuie să ştiu sigur dacă se vede vreun hematom şi că tata nu-şi va da seama că-s o super neascultătoare." Hrrşşttt..cu faină fineţe. "Păi, nu se vede nimic." "Mă duc să mă uit în oglindă...Ce faaain, am scăpat de baticuţul ăsta verde, pe care-l ador, dar mă sugrumă pe căldurile ăstea!"
[...]
Şi acum continui cu relatarea, mai ales că azi, în Vinerea Mare, am scris, într-un final, un mail personal..eu scriitoarea de postări pe blog şi nerăspunzătoarea la mesaje.
"Draga mea Ra,
Nu mai am de câţiva ani adresa de hotmail, cum de ai găsit-o?:) O şi uitasem..Am încercat sa te sun aseară, dar era telefonul scos din priză şi mi-a intrat direct roboata..:)
Abia aştept totuşi sa ne auzim vocile..Dacă tot m-am apucat de mail, hai să-ţi spun noutaţile...incomplete:)...fără toate datele! Luni, 29 aprilie, mi s-a făcut puncţia..de fapt au fost 6 împunsături...chiar 7, că un ac era înfundat...Ok, înţepătura nu m-a durut aşa de tare, mai mult a fost dureros atunci când făcea mişcările de du-te-vino prin gâtul meu..când culegea proba, şi, mai ales, când mai dădea cu acul fin (cică:) de calcifierile nodulului tiroidian de lob drept. Însă acul chiar era fin, pe bune (biopsie aspirativă tiroidiană cu ac fin/ FNAB)! [Abia acum, uitându-mă la ilustraţia de pe site am observat şi acul. Eu îmi focusasem privirea pe cordonul care comunica cu ecograful. Zăpăcită inconştientă şi neatentă!]
Îmi tot zicea: Ce curaj ai! Rezistă! Ce curajoasă eşti! Să îmi zici când nu mai rezişti, dacă vrei să mă opresc! Eu ii răspundeam: Nu sunt deloc curajoasă, mi-e frică! Sunt doar conştiincioasă şi responsabilă. De aceea, voi rezista la toate cele şase recoltări, ca sa nu fie cumva insuficient ţesutul strâns pentru analiza laboratorului de anatomie-patologică. [Am uitat să îţi spun că am rezistat şi la a şaptea străpungere, amintindu-mi sfatul lui Damaris, colega mea de bancă din liceu, cum că în caz de durere fizică extremă să mă gândesc la Isus, pe cruce şi a funcţionat, iar acum am găsit articolul care se învârte tot în jurul cifrei şapte!:)] Rezultatul va veni pe marţi/ miercuri.
Îţi poţi închipui toate scenariile, supoziţiile şi chiar directivele lu' tata? A citit în prospectul de interferon (injecţia pe care o fac eu la fiecare două zile pentru my desease aka MS) şi a văzut  reacţiile adverse rare (care apar la unul până la zece pacienţi din zece mii), iar una dintre ele este: tulburări în funcţionarea glandei tiroide (produce prea mult sau prea puţin hormon). Şi clar, a tras concluzia că nodulul a apărut de la acest medicament. A mers şi mai departe: "Dacă a apărut un nodul, va mai apărea unul, şi încă unul, şi încă unul, ş.a.m.d..mai bine să îţi scoţi toată glanda tiroidă, că la interferon nu vei renuţa." Nebunie! Aberant! Şi este cuvântul altor doctori..:), pe care i-am chestionat. Om trăi şi om vedea ce va mai fi în continuare!
Te ţin la curent, te pup & te îmbrăţişez!
ps..o să te superi pe mine dacă folosesc acest e-mail drept bază a următoarei mele postări de pe blog?
pps...nu cred:)"



4 comentarii:

  1. Am aflat cine ti-a zis asa: eu zic ..."intepata mamii" ai rezistat eroic.. cele cca. 40 minute au fost asa de luuuunngi ! Este draguta ... postarea ta ! Si mai ales "formatul" : e-mail pentru Ra ! Asa am aflat toti cei care te stim, cunoastem, iubim...ce ti s-a intamplat in 29 apr. ! Cu ganduri bune, pozitive...astept/ asteptam rezultatul de marti/ miercuri...
    Tu ! Constiincioasa si responsabila mamii ! S-avem vesti bune si tu sa profiti cat mai mult de aceste zile de ...minivacanta ! Sarbatori Pascale frumoase si multe bucurii ! Cu drag... te pupa mama ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga mea Eli, iti tin pumnii stransi pana pe marti-miercuri si sper din tot sufletul sa fie totul ok ! weekendul asta sunt la tara daca vrei sa ma suni...
    Te pup cu mult drag si incerc sa-ti transmit toata energia verde pe care o am in posesia mea :)Va doresc tie, si parintilor un week-end de paste insorit si placut ca o zi de concediu pa malul marii :)Si cum se zice NUMAI pe la noi : Hrisots a inviat !
    ra

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În sfârşit am vorbit..doar 34 de minute:). Super! Păi e clar s-au strâns multe în ăstea patru luni jumate...Mulţumesc! Da,am un Paşte fain..ca la mama acasă & la muzeu acasă...Adevărat a Înviat!

      Ștergere