15.4.12

Oul nonconformist şi scăunelul fumător


...sunt o leneşă în concediul meu de odihnă pentru anul trecut, impus în această perioadă pre şi post pascală. Cică, dacă mor la servici...sau cine ştie ce draqu' mi se întâmplă...din punct de vedere medical vorbind...pedepsele...habar n-am de ce tip, din nou, cică, sunt dure...nu pentru mine..că, iarăci, cică, io aş fi moartă/pe-aproape...dar răspunderea revine angajatorului. Astfel, cu câteva mici exerciţii de imaginaţie...în cazul meu, de manieră debordanto-paranoidă, plecarea mea în concediul de odihnă al anului trecut a căpătat contur, iar lenea mi s-a revărsat în toată splendoarea ei...

Da...clar...n-am chef să scriu...

Totuşi să nu uităm că azi e Paştele...[anul trecut eram suprarealistică :D], vreţi să ciocnim un ou...dar vă anunţ de pe acum că s-ar putea să nu vă inspire, e nonconformist, e negru, are o frunză roşie, mâzgălită desenată cu grabă migală de a mea mână dreaptă ...la propriu:)...dotată cu o chişiţă  [def. DEX - pensulă sau periuţă de încondeiat ouăle; bijară, condei, vizaric]...sau, pe alţii, să le resuciteze amintiri mai mult sau mai puţin plăcute...Na, Christos a Înviat...Adevărat ca-nviat! [pleosc...Adevărat că s-a spart oul tău...! Al meu e vrăjit! De fapt, nici nu mai e al meu...a fost făcut cadou sufletului meu. dar va rămâne pentru posteritate dăruit acestei postări cvasi pascale.] Nu mă pot abţine să nu divaghez, cu completări suplimentare & edificatoare, cât de cât cronologice:

- pe 1 aprilie, fără nici o păcăleală, m-am mutat, la etajul patru. Ideea care contează este că alături de camera mea super faină e el...Balconul! De unde mă uit la voi, Făgăraşilor cu semnal! De unde urmăresc BMW-urile faine ce-mi circulă pe bulevard...din când în gând...asta-i ultima mea găselniţă...mi-am creat superstiţia că-mi poartă noroc de le văd...:D Copilării...
- Revenim la balcon...Aici e singurul loc în care se...pauză mă duc puţin la aer curat şi fum în plămâni...BRB...se fumează. Dar, să vi-l arăt cu probe fotografice, dar şi cu mulţumiri din suflet adresate lui Nic, creatorul său, pe micuţul meu scăunel, la acel moment încă nefumător, care-mi asigără practicarea în condiţii de maxim confort a acestui viciu netrebnic...dar, atât de plăcut.
- Revenim la Oul cu cannabis...Să vă spun în ce constă vraja lui. În 1 aprilie, fără nici o păcăleală:), eram răcită bocnă. Nasu-mi, cât e el de mic, vocifera ameninţător, strănuturilor nu le mai puteam ţine numărul...Aşa că, hai la Farmacia 24, că-i aproape. Vroiam să-mi iau picăturile de pus în nas, pe care le uitasem acasă...dincolo. Dar să vezi să să nu crezi! [Nota bene: Să nu cumva să mă acuzaţi că fac reclamă ascunsă, că mă plăteşte Fiterman Pharma. Şi de-ar fi aşa, cred că nu m-aş supăra.] Mi-a sărit în ochi un titlu: Scapi de răceală. NATURAL! din revista Săptămâna medicală, aşezată pe una din tejghelele farmaciei. Nebunie, pe lângă faptul că medicamentul recomandat, şi anume, Propolis C Răceală şi gripă şi-a făcut efectul aproape instantaneu, după două pliculeţe, avea şi ambalajul în combinaţia mea preferată de culori, verde şi portocaliu...Ptiu, PDL-ule, Satană, nu mă refer la tine! Crezi că o să-ţi fie bine cu culoarea schimbată...? Halal! Să sperăm că te pregăteşti pentru culcuşul veşnic, la loc cu verdeaţă...Gata, politica! Bleac! Oule, nu mai eşti la mine, eşti la sufletul meu, dar, scoate-mă din transa în care am căzut şi spune tuturor cât de bine te-ai simţit în cutia de Propolis, că-ţi dau dovada pe faţă...Spune-le, că de-aia eşti aşa puternic, că nimic nu te poate răni/sparge/atinge!

Un comentariu:

  1. Buclucaș și fumător precum stăpâna-i fumăcioasă, scăunelul ăsta...trebuie să-l încerc curând...sau poate balconul ăla...de „pictat” nu mai zic, ce talente ascunse mai ai măi Lizuca dragă...îmi place când „divaghezi”...n-aș numi-o chiar așa, poate doar „am atâtea de spus și parcă îmi vin toate în cap de-odată,și dacă încerc să epuizez un subiect am impresia că le voi uita rapid pe celelalte, și era așa de interesant ce vroiam să spun, încât mai bine vă chinuiți voi să faceți ordine în frază, decât să nu vă mai împărtășesc nimic”...voilà !
    În foto ești superrrrbă!
    Pe scurt, love Eliza style!;-)
    ElleMoi...:))

    RăspundețiȘtergere