31.7.11

Bine am venit aKAZZA!



Prin primăvară, am aflat pe căi misterioase:P că, în curând, în al nost' Sibiu, urma să se deschidă Kazza...un magazin-concept...tip de casă primitoare, zâmbitoare şi, pe deasupra, gustoasă. [Mi-aduc aminte de vremurile bune, ale copilăriei, când tata îi mulţumea lu' mama pentru masă în felul urmator: Mullţumesc pentru masă, c-a fost bună şi frumoasă şi bucătăreasa gustoasă...]



Am fost, aşadar, de-a Kazzei, dinainte de deschidere, prietenii ştiu de ce:)...Preinaugurarea din 15 aprilie, la care am fost invitaţi, noi, bloggerii, nu m-a luat pe nepregătite, dar mi-a deschis cam brusc toate uşile simţurilor...nu doar cele pe care le poate stimula bucătăria, în special...Mirosuri apetisante, gusturi neaşteptate şi toate prezente la apel:), priviri curioase şi pofticioase. Pe partea audio am fost lovită, pardon, mângâiată de muzica bună, jazz clasic, şansonete franţuzeşti, canţonete italiene şi câte şi mai câte...romanţe, vechi cântece de petrecere din perioada interbelică...Poate ar fi trebuit să mă trăiesc pe atunci? Poate că nu...poate acum mi-e momentul cel mai bun de petrecere a vieţii...poate că atunci nu aş fi înţeles, poate aş fi fost într-atât de superficială încât să trec, şi atunci ca gâsca prin apă...
Iar m-am pierdut în cuvinte, şi am uitat esenţialul...şi concluzia totodată...simţul estetic mi-a fost reactivat, ca la comandă. Să dau doar un exemplu (restul, le veţi putea vedea pe Facebook...de-a lungul celor trei escapade: 15 aprilie, înainte de Paşte şi acum 30 iulie)...în acest week-end am avut parte de un târg aparte:)...Târgul Boem...Şi, acu', permiteţi-mi, vă rog să citez din câteva crâmpeie din compunicatul de presă [Nu-mi acuzaţi greşeala de PR, cum că vă anunţ un eveniment abia după ce s-a terminat! Mai sunt vreo două-trei ore... Îmi permit totuşi să-l trec la timpul trecut, tocmai pentru a asigura totuşi continuitatea şi VA URMA-ul pe care şi voi îl decideţi:)...Verificaţi link-urile strecurate printre rânduri...că acolo stă ascunsă informaţia de bază!]:
Târgul BOEM găzduieşte delicate creaţii vestimentare aduse de Gossip Tree şi semnate Diana Ribana, Rue de Trucs, Vika Gorencu, La Chatterie, Cristina Stoica, AnTanTe, dar şi felurite accesorii unicat. Fashion-istele trebuie să ştie că la Târgul BOEM vor găsi şi pantofii Coca Zaboloteanu. Viviana Martin vine cu ultimele decoraţiuni din ceramică, pe care le-a realizat manual, de la vaze în forme abstracte la lămpi de iluminat, iar Aura Badiu vă arată cea mai recentă colecţie a sa de coliere şi cutii pictate.
Pentru boemii care obişnuiesc să cânte pe plajă ori la umbra unui copac, Florin Barbu, de la XBase Music Shop, aduce câteva chitare şi cărţi despre muzică şi instrumente, alese special pentru acest eveniment. Librăria Humanitas completează conceptul cu unele cărţi despre perioada interbelică, CD-uri şi audiobook-uri, dar şi ceainice frumos colorate, iar KAZZA va găti multe prăjituri şi brioşe din ingrediente naturale, fără E-uri, precum şi deja celebra lor tartă cu spanac. Lângă colţul cu tomuri, măsuţele vesele cu decoraţiuni şi portmantourile cu diafanele creaţii vestimentare, găsiţi “locul de taifas”. Spaţiul din Grădina KAZZA este special amenajat pentru cei care doresc să mai zăbovească la un ceai ori cafea şi dulceaţă de nuci verzi.
Cine nu crede să se ducă pe strada Târgul Vinului, nr.9 şi să-mi confirme realitatea spuselor...adică a scriselor...celor scrise! Pe cine am convins? Dar...pe cine n-am convins?:)


2 comentarii:

  1. Well, am fost, dar nu-ti impartasesc entuziasmul. Locul de taifas seamana cu curtea unei inchisori - daca iti place privelistea improvizatiilor de prost gust facute de chiriasii de dupa nationalizare e insa OK. Interiorul e un talmes-balmes care nu transmite mare lucru - ce are mierea vanilizata cu instrumentele lui Barbu si hainele artizanale cu spanacul din tarta? Targ boem? Daca acceptam sensul initial al cuvantului boem, da, poate ca avem de-a face cu o tentativa de satra cu pretentii...

    RăspundețiȘtergere
  2. You're right..:(! Dar, bunatatile de la Kazza, cele de zi cu zi, zile fara evenimente speciale, sunt o alternativa mai sanatoasa pentru alimentatia noastra, de cele mai multe ori haotica, neatenta si daunatoare. Deci, e un pas spre constientizare.

    RăspundețiȘtergere