24.7.11

În mişcare & Mişcată



Putem face un pact, acum, la început de postare, pentru mi se pare că ce mi-am ordonat să scriu, în cele ce urmează, este mult peste puterile mele...? Aşadar, nu vreau şocuri, nici de-o parte, nici de cealaltă parte a baricadei...pe care eu o trec frecvent şi cu atât de multă bucurie, plăcere şi agilitate, bineînţeles, cu exagerările de rigoare.

Marţi, era în 20 iulie...am ieşit la una dintre ale mele tradiţionale pauze de ţigară...în biroul meu în aer liber (de sub arcadele clădirii fostului CID - Centrul de Informare şi Documentare în Etnologie "Cornel Irimie")...Ţinerea de minte, iniţiată în urmă cu cinci zile, la Prologul Red Bull Romaniacs, a fost tare scurtă...dar, intuiţia a fost la înălţime şi m-a purtat direct în finală...:), în cealaltă parte a Pieţei Mici...Red Bull Romaniacs la finish: câteva fotografii, zâmbete, finalişti abia sosiţi, motoare cât cuprinde, rock la maxim, socializare...
Pretextul luării în altitudine a intuiţiei a fost cauzat de sunetul elicopterului SMURD, destinat supravegherii finalului concursului şi trezirii mele la realitate...M-am întors la Casa Artelor, sarcină de servici, bineînţeles. Iar poze, pauza de masă surprinsă de aparatul meu, cu prea multă nonşalanţă şi prea puţină discreţie, puţin tresh & punk, de astă dată, şi pregătirea-mi personală pentru spiritualizarea ce urma să mă reţină, cu mici intermitenţe, în următoarele ore ale zilei de trecere a carului de foc, mânat cu dexteritate, de Sfântul Ilie, pe deasupra noastră.

Voi consemna, fugitiv, natura scurtelor mele absenţe din timpul recitalului de poezie religioasă "te port în mine", cu actriţa Manuela Golescu, In memoriam Pr. Teofil Părăian.

- găsirea în Music Pub a unui scaun înalt pentru Dimitrie Voicescu, protopsalt [s. m. (Înv.) Prim cântăreț la o biserică – Din ngr. protopsáltis - def. DEX] la Biserica Sfântul Ioan Rusul din Bucureşti, în vederea unei bune prezentări a concertului de muzică psaltică pe care l-a dăruit auditoriului prezent în Casa Artelor. Fain a fost!
- oprirea muzicii rock [cu părere de rău] din difuzoarele amfibiei-platformă Red Bull Romaniacs (aici aştept corectura, de la cei care ştiu ce sorginte avea maşinăria aia:) cu cinci minute înainte de ora cinci...Oricum, am fost pe fază să-i cer asta baiatului de la butoane, pentru că la 5 o'clock, fără un minuţel...s-a pornit ploaia, care poate ar fi deranjat circuitele aflate în funcţiune!
- fumarea unui Lucky, afară, pentru a simţi live atmosfera pe care o conştientizam a fi foarte încărcată şi pentru a-mi umple sticluţa fostă de Prigat, cu apă bună, de Sibiu şi a o oferi unei bune prietene. Am profitat de ocazie să observ cum se apropia furtuna, cum pomii din curtea interioară a Casei Artelor făceau plecăciuni vântului iscat din senin:), cum norii de adunau la comanda lui Elias, iar fulgerele luminau calea celestă  a carului de foc, ce urma să-şi facă apariţia.


Cam atât cu pauzele...au fost scurte, dar intense...:)) Foarte mult m-a impresionat expoziţia Crucea, Punte a Învierii, n-o vizitaseam încă (atunci când s-a vernisat, eu hălăduiam prin Franţa concediului meu). Poeziile Rugăciunea, Spovedanie, Te port în mine, Pasăre de nea pot spune sincer...si io, chiar, n-am chef să mă prefac acum...m-au mişcat...rectific, în stilul meu, m-au emoţionat, le-am retrăit de fapt.




Mulţumesc...a fost tare fain...vă daţi seama, o abrambureală cum numa' Eliza poate trăi...


ps...v-am şocat? NU DESTUL!:D


4 comentarii:

  1. Doi Părinţi de suflet am: Părintele Teofil şi Părintele Bartolomeu Anania. Nu i-am cunoscut, din păcate, dar le-am citit cărţile, le-am urmărit înregistrările, le-am cumpărat CD-urile şi am fost sa le aprind câte o lumânare la mormânt şi să le mulţumesc în gând pentru tot ce m-au învăţat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anul ăsta am primit un cadou...înainte de Paşte. Numa' bine, că în Vinerea Mare ascultam cd-ul primit cu interviul acordat în 1999 de Părintele Teofil! Îl ştii cu siguranţă, nu-i aşa?

      Ștergere
  2. Duduie Eliza, sa stii ca doamna asta draguta pe nume Iuliana anul trecut fugea de beserica ca de dracu si intre prietenele ei de pe vremea aia era cunoscuta ca vanjoasa atee din cauza faptului ca isi exprima vocal dezacordul vizavi de biserica, se sarbatori, de sfinti. Din cand in cand facea misto si de iubitul ei care isi ducea duminica tatal la biserica. Prietenele ei au tolerat-o vreo 7 ani, pana cand i-au zis verde-n fata ca e o figuranta intriganta.
    Acum v-a gasit pe voi si are acelasi stil mieros invaluitor cu care am cunoscut-o si noi. La aproape 50 de ani nu are de fapt nici o prietena.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)mulţumesc pentru comentariu, chit că am două problemuţe..de fapt, una singură..că pe prima am rezolvat-o cu ajutorul DEX-ului (am trecut peste prejudecata mea veche de a nu-mi place formula de adresare cu "duduie"..mulţumesc şi pentru asta:) Aşadar, viaţa personală a Iulianei nu este neapărat prioritatea mea. Însă ceea ce am citit mi-a plăcut...şi mi-a amintit de mine însămi.

      Ștergere