30.5.13

Postare offline, trecută pe curat. Eliziace din perioada 19 - 30 mai..

Nota bene..cu scris de mână din lipsă de curent electric. Totuşi, copy-paste de pe ciornă. De ce? Răspuns bine intuit: de lene...


IDEI PRINCIPALE:
- tiroidectomie totală extracapsulară --> preoperatoriu m-a preocupat o melodie, despre care scriam pe facebook, cu o seară înainte de a pleca de acasă: Mă urmăreşte melodia asta..atât de tare încât am urmărit-o şi eu..vers cu vers...până la vindecarea totală..:) 
- postoperatoriu --> abia atunci m-am interesat detaliat cu privire la ce face fluturaşu' glanda tiroidă, bla-bla-ul cu reglarea metabolismului general + hormonii pe care îi secretă - T3 & T4 etc. [Mă simt aşa de ciudat fără curent şi net. Îmi lipseşte ctrl-u' informaţiei, iar frigideru' mi se dezgheaţă!]
- melodia care mi s-a pornit singură imediat după operaţie, respectiv după cercetarea tiroidisiacă de mai târziu:) e a lui Ducu Bertzi...Versuri (net)...Abia când a plecat plângând [într-o călătorie de afaceri, la Cluj] şi n-a mai fost a mea/ M-am îndrăgostit numai de ea.
GATA...mă doare mâna încleştată pe pix.
Idee pentru postare...o simplă enumerare a stărilor mele, iar în caz că simt nevoia să dau informaţii suplimentare ori fac note de subsol, ori deschid o grămăjoară de paranteze pătrate :)!
Exemplificare...apelez la aducerile aminte din perioada 19 - 29 mai: o ultimă ţigară fumată la zece seara, obosită, preocupată, nu prea dormită, blocată pe Rusciorului, deblocată până la Polisano, radiografiată, îmbrăcată cu o camăşuţă albă cu chestiuţe mici, albastre, urcată la trei, întâlnită la patul de la terapie intensivă cu o prietenă dragă, liniştită, căzută...în anestezia generală, trezită brusc...neliniştită [Nu vă supăraţi, mie trebuie să mi se facă o operaţie, dar vă anunţ că mă doare puţin gâtul. E vreo problemă? Va deranja? Zâmbete..Păi te doare pentru că acolo e operaţia!], din nou liniştită & adormită, de voie-de nevoie, luată de tensiune periodic [cred că din oră în oră], dar totuşi prin surprindere, de fiecare dată..[prin surprindere a venit ACUM şi curentul împreună cu Pink Floyd şi ale lor High Hopes, în direct la RockFM, care abia aştepta să pornească.] Se schimbă placa, continui în online în acelaşi stil. Reiau şirul...
Neînţelegătoare în ale procedurilor medicale postoperatorii, nedoritoare în a deranja, ignorantă în continuare, doritoare să mă fâţâi singură până spre toaletă şi retur, dar "trădată" de "robotul" ce mă monitoriza şi anunţa, piuind ca-n filme, dorinţele mele de a o lua razna în păpuşo.. pe coridor, nemâncată, totuşi hrănită cu calciu, trecută în ziua următoare la doi, la locul meu unde deasupra pernei se lăfăia, aşteptându-mă, Petruţ, vizitată de domnul doctor (medic primar chirurgie generală) Aurel Coman [căruia îi mulţumesc din suflet!], hrănită regeşte, dar nemâncată până a doua zi, fiind încă sub efectele halucinogene de anestezice, îndurerată un pic în gât:), încălzită de urările prietenilor prin sms sau live, bucuroasă de revederi, dar şi îngrijorată, visătoare, pesimistă, optimistă, iubitoare de muzeu din concediul meu medical, numărătoare de locuri de parcare proaspăt inaugurate, externată şi, devreme, acasă...la mama & la tata & şi la frai-mio & şi la Irina, ajunsă în 23 şi plecată în 29. Între timp [de-acum nu mă mai băgaţi în seamă, vorbeşte gura fără mine & făr' de glandă:D] m-am simţit sechestrată, conturbată, obosită, controlată, din nou înţepată, puţin speriată, dar şi responsabilizată & conştientizată de Ştafeta Ciclistă SM 2013, drăgălită, răsfăţată, frezată, amuzată, cadorisită, nuanţată pnv, relaxată şi, la final, adormită...în patul meu pe care nu-l mai văzusem de nouă nopţi.
Şi în ziua următoare, adică azi...sărită de curent, dar cu ciorba de varză cu cimbru terminată! Noapte bună!
ps..nu vă speriaţi, cred că am vrut, ca tăntălaia, să mă şochez puţin cu poza pe care mi-am făcut-o la oglindă...vreau să urmăreasc de acum în colo în cât timp mi se duce lănţişorul purpuriu...aşadar auto-cunoaşterea din punctul de vedere al cicatrizării personale corelate cu factorul timp!

2 comentarii:

  1. Cineva (tatăl tău)...s-ar supăra văzând că la postare... mi te-ai adresat mie (mamatzu tău)...spunându-mi cât de ..."necuminte eşti"...pierzând nopţile cu aceste creaţii personale... Eu m-am bucurat nespus şi abia am aşteptat să citesc... O părere: vorba lui Gimi/Jimmy, care după ce i-am relatat cum s-a derulat ziua de marţi, în acelaşi stil ...eliziac...mi-a spus ceea ce urmează ... "ai putea scrie scenarii de film (!) ... "... Eu nu te-am ...copiat...ci aşa am simţit să scriu... şi nici tu nu m-ai "copiat" pentru că nu ştiu dacă ai citit ce scrisesem eu ...marţi... Draga mea, dragă... am citit cu sufletul la gură ce ai scris; am retrăit emoţiile acelor zile; ai descris atât de real ceea ce s-a-ntâmplat; iar poza (!) e ...întradevăr de ....speriat !!! Dar, este aşa pentru că sigur ai vrut să ...nu ne sperii pe noi cei care o vom vedea, deşi ochii ...măriţi a mirare...vor atrage atenţia mai mult decât..."lănţişorul"...de la baza gâtului ... care şi el îmi dă...fiori !!! Dar, de el vei "scăpa" în 2-3 luni, când se va decolora şi în timp se va esompa...va ajunge abia vizibil...
    Şi revenind la ce mi-a scris Jimmy... mă tot întreb (?) ...când vei lua hotărârea de a "aduna" întro....cărticică... gândurile şi trăirile tale ?
    Până atunci...îţi doresc zile frumoase...şi un concediu...cât mai plăcut ! Te îmbrăţişează...virtual...Ma...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) mulţumesc..Mama mia, ce comentariu lung ai scris, mamă! 2-3 luni, dpdv al factorului timp? Ioi, Doamne! Şi după aia se va transforma într-unul de argint...Aşa preconizez, chit că aş vrea să fie incolor!

      Ștergere