31.12.12

Pluguşor de la Green Charme, ediţia a III-a, 2012/ 2013




Aho, aho, copii şi fraţi,
Mâine anu' se înnoieşte,
Pluguşorul se porneşte
Cu rime de la Eliza
ca să se sfârşească criza!
[Am zis. Am zis!]

Sănătate, LA MULŢI ANI,
să fiţi spornici şi la Bani!
Dragostea să nu lipsescă,
Bucuria să-nflorească!
Zile bune să aveţi,
Împliniri şi tot ce vreţi!
Fără Stres pe plan diurn,
Intuiţie-n nocturn,

Per ansamblu, NOROC BUN!

Nu mă pot dezice de obişnuinţa creată în anii trecuţi (2010 şi 2011) de a spune NU...mesajelor la indigo, cu ocazia anului cel nou...aşa că, vreau/nu vreau mă apucă versurile...În acest caz nu-i vorba de literatură, departe de mine gândul ăsta... Cu câteva zile înainte de schimbarea foii din calendar, scz, a calendarului însuşi, cam din a doua zi de Crăciun, îmi notez pe varii agenduţe...[anu' ăsta pe un carneţel pe care-l am din Germania, de acum vreo unşpe ani...Iar greşesc, din Austria când mă întorceam de la Berlin: Die Wiener Einkaufstrassen, care poartă numele simbolic de Meine Einkaufsliste - Lista mea de cumpărături...Fac, ce fac...şi tot la bani mă gândesc...A naibii treabă!] ...cuvintele cheie din urările de gen, îmi aprind o ţigară, mai amestec în ciorba de perişoare pe care mi(ne)-am gătit-o, mă mai joc puţin, clincănesc din clopoţelul de ceramică şi-mi pun câte-o dorinţă, aştept oaspeţii şi...inspiraţia, care vine, vine, vine...calcă totul în picioare, puţintel înaintea rimelor...Mă apuc apoi cuminte să-mi scriu sms-ul de An Nou 2013...să nu mă mai stresez acum că-i prea lung în 31, adică azi. Deşi mi l-am salvat pe ambele cartele...abia acum începe lupta. Lupta cu timpul care trece prea repede...şi abia apuc să mai trimit câte-o tranşă de mesaje, vin la calculator, mi se face foame...pauză şi de la capăt..într-un nou an frumos, bucuros, sănătos, voios şi luminos!
 
LA MULŢI ANI 2013!


ps..şi aşa cum scrie pe abţibildu' meu preferat, primit cadou de la Moş Crăciun - Doina (Mulţumesc frumos!) Gib mir Alles sonst nichts (reclama Lucky-ului Strike) aşa vă doresc şi vouă, iar Queen ne asigură fundalul sonor.
Putea să fie şi  Pink Floyd şi al său  
Set The Controls For The Heart Of The Sun!:)




Un comentariu:

  1. LA MULTI ANI DRAGA MEA DRAGA ! Ce frumos ai scris ! Iti doresc un 2013 asa cum ti-l visezi !Sa dea Domnul ca 2013 sa fie o tzar' mai bun ! Cu multe reushite ! Cu bucurii si impliniri ! Si cu... sanatate..ca-i mai buna decat toate ! Cu drag...

    RăspundețiȘtergere